Same same but different

Ja ännu en ny vecka här och den har börjat som vanligt mycket träning och skola. Idag var det väldigt kallt i luften och det blåste för typ andra gången sen jag kom hit haha, och vi körde syra pass från pall mindre mysigt att stå och skaka innan man ska hoppa i och göra ett max lopp. Dessutom känns min kropp död eftersom jag är så sliten så jag ska sova och vila mycket denna vecka så man kan göra en bra tävling.

Nu ligger också team picture upp på hemsidan och även de individuella bilderna, kan ju säga så här min duger har sett mycket värre bilder men även bättre haha. Till er som inte kan hitta väl inne på hemsidan så ska jag vara så snäll att jag länkar den http://www.gorunners.com/SportSelect.dbml?DB_OEM_ID=13300&SPID=6332&SPSID=58154 varsågod mina nära och kära =).

Ni som har en hell week där hemma med träningen, fortsätt att kämpa på! hejar på er från andra sidan atlanten :P

Time to get ready!

Ja nu är träningen över för denna vecka, och det va minsann ingen lätt vecka. Min kropp är så otroligt sliten just nu, men jag vet att det kommer att gynna mig i längden så det är ju bara att kötta på. Nästa vecka åker vi till Stockton och University of Pacific. Jag ska simma 50 frisim och 100 fjäril, sen simmar jag 4*50 medley lag och
4*100 frisim lag. Så denna vecka gäller det att göra allting rätt om man vill göra bra resultat på tävlingen vilket jag vill. Eftersom min kropp är så sliten så hade jag tänkt vila så mycket som möjligt som verkligen inte är mig emot hahah.

Träningen idag bestod väldigt mycket av fjäril för min del, jag tränar faktiskt ganska mycket fjäril igen och det känns bra, jag vill ju kunna simma annat än bara frisim.

Träningen överlag denna vecka har bestått av väldigt mycket fart! Från pall, nereifrån, mycket tidtagning. Enligt min mening så har detta varit den jobbigaste veckan hittills, men jag är väldigt säker på att kommer många fler hårda veckor.
I Torsdags hade vi ett kötte pass från pall ska berätta en del av huvudserien 8*50 all out, från pall!
Jag simmade 7 stycken frisim där min sämsta tid låg på 26.3, sen hade jag nån på 25,0 25,2. Sen mina resterande 3 50or simmade jag fjäril på runt 28,5. Men vi var inte klara efter det men orkar inte skriva resten haha.

Det börjar närma sig vår största tävling Nike Cup om man inte kvalar till US Nationals, och vi ska toppa lite smått till denna tävling, vilket är väldigt bra för mig eftersom jag ska försöka kvala till US Nationals på den tävlingen.

Känner att jag börjar bli redo att tävla på riktigt och känner mig verkligen redo för att träna hårdare, bli bättre, snabbare och uthålligare!


Hoppas alla simmar bra på DM där hemma jag håller tummarna för er! Kör hårt!

Done for the week!

Ja nu är jag klar med allt skolarbete för denna veckan, och jag är så glad!
Imorgon väntar morgonträning och sen en maraton lektion sen träning igen, sen ska vi nog till Target och köpa lite nödvändiga saker. =)
På fredag väntar ett möte med min advisor, som ska hjälpa mig att välja kurser till termin. Eftersom min förmodade major är psykologi så ska jag träffa en psykologi advisor ganska logiskt haha. Men det ska bli intressant.
Nu är det snart läggdax, ha det bra!

Sliten

Måste säga att jag är aningen sliten efter  två hårda pass igår, som innehöll mycket fart. Men är det de som krävs för att kvala till US Nationals så är jag villig att göra jobbet. Min sista chans att kvala till US Nationals är den 21 November och då har vi en 4 dagarstävling som heter Nike Cup, vi ska tydligen toppa lite till den tävlingen så det är bara att kötta på fram tills dess, så jag får simma nationals det hade varit riktigt skoj. Tror det är ca. 7 killar som är kvalade och 2 tjejer och förhopppningsvis kvalar jag så vi blir 3 tjejer. Det känns bra på träningarna nu, känner mig som sagt sliten i kroppen men det gåt ändå hyfsat snabbt, och Pat sa att min simning såg bra och stark ut igår, alltid något positivt. Idag har jag inga lektion men det betyder inte att jag är fri från skolan inte, nej nej här måste det göras en del skolarbete, och det är som sagt bara att att göra det. =)

Ja nu är snart October slut och November börjar, undra när det kommer börja bli kallt här :P, visst det är ju inte sommar temperaturer här men du kan fortfrande gå men shorts och linne på dagarna men kväll och morgon får man ta på sig lite mer. Folket som bor här tycker att dte börjar bli kallt nu, mittt svar till det är de vet inte vad kallt är hahah. Att befinna sig i Sverige under en vinter det är KALLT!
En liten uppdatering blev det iallafall, nu tillbaka till skolarbetet.

Veckorna går så snabbt här, så det dröjer nog inte länge förren det är dax för att sätta sig på ett plan tillbaka till lilla Sverige, för att fira jul. Jag längtar! =)

Arsenic and old lace

Det hette pjäsen som jag var och såg i fredags det var det underligaste jag sett på länge, det hela gick i princip ut att döda. Väldigt underlig pjäs, som jag nu sitter och skriver en rewiev på, snart färdig så det är riktigt skönt. Sen har jag en uppsats till på tisdag, men vi har inte fått ämnet vi ska skriva om och hon har inte sagt något till oss om det heller (american government), så man kan ju undra hur det ska gå till, ska höra med några av killarna som också har den kursen med mig om det vet något mer än mig. Ikväll har vi planer på att gå och klättra igen, denna gången ska jag försöka komma högre upp än senast.

Nu tillbaka till min lilla rewiev.
Ha det bra allesammans!

Busy!

Har inte riktigt tid att skriva här just nu, men jag säger så här, alumni meet var roligt och jag bjuder på en bild från vårt team picture igår. Idividuella och team bilden kommer upp på hemsidan inom kort tror jag.
man kan ju hoppas på att de blev bra. Nu ska jag skriva en uppsats på 2 sidor, mumsigt att göra det en lördag!


En mumsig tisdag

Dagen igår började med att jag steg upp kl. 6.20 gick till träningen.
Passet bestod av ett TEST SET!!! På morgonen! Jag vill bara somna igen haha. Iallafall test setet bestod av 20*100 där man skulle hålla så bra tid som möjligt på alla! i princip all out fast orka alla. Det va väldigt smärtsamt och att  göra detta klockan 7 på morgonen är ju med mindre mulligt. Efter detta underbara pass så blev det en snabb frukost och sen iväg till min political science på 2 1/2 timme. Efter den lektionen så blev det lunch och sen iväg till dagens andra träning. Träningen på eftermiddagen blev inte så lång eftersom luftkvalitén inte var den bästa och det finns något som heter Valley fever här som tydligen är ganska allvarlig om man får det, så därför får vi inte träna när det är för mycket damm och smuts i luften. Sen efter träning blev det plugg, plugg och plugg.

Nu ska jag plugga lite mer till mitt midterm imorgon, och jag har en känsla av att det kommer bli svårt!

Och folket ni får gärna kommentera min blogg :D

Lite bilder



Som ni säkert förstår är bilderna högst upp från hur vårt rum ser ut nu, mycket bättre tycker jag och Olivia.
Sen kommer 3 bilder från USC från i lördags. =)

USC

Ja tävling på USC gick väl helt okej och det va riktigt kul att tävla igen!
Inför mitt första lopp lagkappen över 4*100 medley va jag riktigt nervös, men det gick helt okej. Och den skolan har några riktigt bra simmare, som simmar EM,VM och OS så snacka om att den skolan har pengar haha. Deras pool och omklädningsrum har ju en helt annan standard än våra, och våra är inte dåliga. Måste även säga att det lilla jag såg av LA imponerade på mig, skyskrapor som man inte ens kan tänka sig hemma i sverige. Jag tog några bilder från tävlingen men inte alls många för det hann jag inte med, det var en intensiv men rolig tävling. Idag hade jag mitt första midterm, det gick väl inte dåligt men inte bra heller så kan man nog säga. På torsdag har jag ett till midterm och på måndag har jag en uppsats inläming i teater som jag precis hade midterm i (galen kurs). Så denna vecka lär bestå av bara plugg och simning för min del, så jag har kanske inte tid att uppdatera bloggen så flitigt denna vecka hoppas ni har förståelse för detta =). Ska lägga upp mina få bilder från USC när jag lagt in dem i datorn.
Idag har jag en väldigt bra dag, vet inte riktigt varför men jag känner mig så lycklig idag hahah :D.

ha det bra!

Biljett bokad

Kommer hem den 20 december, hoppas på att få träffa alla mina nära och kära under den korta tid jag är hemma, flyger nämligen tillbaka hit den 28 december tidigt på morgonen. Så mina 6 dagar hemma ska utnyttjas fullt ut.

Imorgon bitti blir det USC och jag ser verkligen fram emot det! Ska bli kul att se vad man gör för tider även om man simmar mycket under kort tid, bara att köra på =).

Så håll tummarna för mig! ;)

Nöjd =)

Idag på träningen gjorde vi lite 50or uppifrån för att få upp farten till lördag.
Jag gjorde en 50a på 24.4 (yard) och en till på 24.9 sen blev jag ganska trött och nästa låg på 25.1 sen simma jag 2 stycken fjäril. Kvalet till US Nationals är 23.89 vill bara påpeka detta :P. Hoppas att jag kan ta kvalet i helgen redan. Nu iväg till en BBQ! =)


Rock climbing

Ja nu har jag faktiskt testat på klätterväggarna här. Det var läskigt!! Men det var ganska kul faktiskt. Jag har en viss osäkerhetskänsla när det gäller de här linorna som man spänner fast sig i, så att när man ska ner så tar de emot och om du faller så klart. Det tog ett tag innan jag vågade att släppa greppet med händerna och fötterna från klätterväggen. Men det gick bra jag överlevde :p, men jag tog mig inte ändå upp som Olivia gjorde mycket bra gjort av henne tycker jag. =) Sen de båda sydafrikanerna är ju som apor hahah de bara flög uppför väggen och de testade den svåraste biten. Jag bara stod där helt förvånad när de flög upp för väggen, helt otroligt.


Tydligen..

..Så står jag omnämd på www.gorunners.com just nu, litet felaktigt att jag är med i landslaget är ju en viss skillnad på att ha varit med i junior och vara med i senior.. men det står att jag förväntas att hjälpa till på free/fly streckorna. Ni som är intresserade kan ju kolla vad Coach Pat säger i en liten intervju. =) 

A lot of things to do

Ja jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera bloggen de senaste dagarna här får ni andledningen MYCKET SKOLARBETE! På måndag har midterm exam i teater, hade en monolog att presentera i teater till idag (jag gör den på fredag alla hann inte idag) som man ska kunna utantill och vår kära lärare drar av poäng på allt som inte stämmer även ett ynka litet ord får inte vara fel. Jag hade 2 kapitel att läsa i american goverment som var typ på 140 sidor och den boken är inte rolig om man säger så, måste erkänna att jag faktiskt somnade en gång när jag lagt mig ner för att läsa.

Idag har det inte hänt så mycket, men träningen var inte så farlig alls idag har en känsla av att det har att göra med vår första tävling på lördag! Imorgon kan vi hämta ut vår utrustning jag undrar vad vi får och vad vi måste lämna tillbaka efter detta året..hmm.. Imorgon är det en av de årliga BBQ här på skolan som är öppen för alla i Bakersfield. Vi får gratis mat en massa mat, men vi måste arbeta lite med, vi har fått i uppdrag att plocka skräpet.. KUL... host host..

Nästa fredag ska vi ta team picture så om ca. 2 veckor kan ni säkert hitta kortet på hemsidan och kolla in mitt team här! www.gorunners.com ;)

Ska försöka skriva även om jag har en del att göra och kameran åker självklart med till LA på lördag! Har ni inget bättre för er så kan ni kanske skänka mig en liten tanke när jag för första gången kommer representera California State University Bakersfield!!

Ha det bäst allihopa!

Höst i californien

Man kan känna att hösten har letat sig till USA och Californien, det blåser lite så här behagligt under dagarna men på kvällen får man faktiskt ta på sig en tjocktröja nu. Men hösten här är ju så mycket bättre än den där hemma i Sverige. Även om halloween är typ en månad borta så är allting i full gång här, kan inte förstå hur stort halloween faktiskt är här. Hemma är det ju lite whatever känsla över halloween men inte här inte. Det finns hur mycket utklädnader som helst och dekorationer och choklad i diverse halloween format. Ja det är väl en upplevelse det med att få fira halloween på riktigt.

Nä nu ska jag faktiskt ta och damsuga vårt rum, och jag vet att jag lovade bilder från det att vi möblerade om och dem kommer jag lovar, är inte alltid den snabba av mig när det gäller såna saker sen har man ju en del annat att tänka på om man så säger.


Jag saknar..

Min familj!!
Mina underbara vänner
Mamma o Pappas mat
Svenskt Godis :P

Idag har jag haft en saknar dag, vet inte varför men dagar som denna kommer ju alltid att komma någon gång.
Direkt när jag vakna imorse kände jag att jag längta hem, det spelar ingen roll hur mycket jag än trivs här borta för det gör jag verkligen, men det finns inget eller inga personer som kan ersätta dem jag har hemma i Sverige. Just nu hade jag bara velat krama om alla mina nära och kära, så jag skickar en stor kram till er alla!!

Imorgon börjar en ny vecka, nya tuffa träningar, nya lektioner. Sen när helgen kommer så bär det av till LA och USC för att tävla det ska bli så himla roligt! Tyvärr får jag ju inte träna förren imorgon eftermiddag, men en sovmorgon ska man ju inte klaga på även om jag faktiskt hellre hade varit i bassängen.

Idag fyller även lilla Alexandra 20, Stort Grattis!!!!

Hoppas att ni har det bra där hemma, för jag har det bra även om hemlängtan idag är lite för stor..

Doktorns bedömning

Jag kände mig lite bättre idag så jag gick till träningen, när jag väl hoppade i så kände jag att jag inte alls kände mig redo för att simma, min kropp kändes avdomnad men jag simmade en del men sedan så blev jag halvt upskickad och jag gick till hälsocentret här. Jag kände mig ganska nervös över att går dit eftersom jag vet att 3 tjejer i vattenpolo laget har fått svininfluensan. Så där satt jag i väntrummet och var as nervös. När jag senare blivit undersökt så sa läkaren att han tror jag kan ha fått nåt infektion eller nåt men han trodde jag skulle vara helt bra om ca. 4-5 dagar. Så han sa till mig att bara vila och dricka mycket vatten och sa att jag inte skulle simma på 4 dagar. Jag har som tur inte fått svininfluensan men detta suger tillräckligt mycket ändå. Jag gick sen till coach Pat och berätta vad läkaren sa, hon sa till mig ta ledigt i helgen och måndag morgon och kom ner och se hur du känner dig på måndag eftermiddag. Så detta tänker jag göra. Jag vill verkligen träna för vi har en tävling nästa vecka som jag verkligen har sett fram emot.

Aja det blir väl en väldigt lugn och tråkig helg för min del..
Men allt för att bli frisk igen, så jag kan tävla nästa helg

Sjukis :(

Idag när jag vakna kände jag att inte allt stod rätt till, men jag gick till löpningen och sprang hela rundan med frös hela tiden, det var visserligen lite kyligt imorse men man får ju upp kroppstemperaturen när man springer tydligen inte jag idag. När vi kom tillbaka till poolen så sa jag direkt till Pat att jag tror jag håller på att bli sjuk men jag simmade hela passet men mådde inget vidare. Sen gick jag tillbaka till rummet och sov ända fram till nästa träning, jag gick ner till poolen och pratade med Pat hon sa gå tillbaka och sov så det gjorde jag. Nu har jag nästan sovit hela dagen vilket suger för jag vill träna!!! Hoppas att jag mår bättre imorgon så jag kan simma igen, vill inte vara sjuk nu när det börjar känns bra.

Jag bjuder på en av mina favoritbilder från campingtrippen idag.

sarah,olivia, brooke, jag, bonny, reneé

RSS 2.0